ABOUT US

Het Embodied Change Institute is een community van Changemakers die samenbouwen aan Future Fit organisaties en maatschappij. Ze heeft als missie de impact van Changemakers te vergroten door het vakgebied van veranderkunde aan te vullen met een nieuwe leermethode: Embodied Change. Deze methode voorziet Changemakers in Future Fit skills en gaat uit van het samenspel tussen Hoofd, Hart en Lichaam.

Het Embodied Change Institute werd opgericht in november 2020 door:

ANN NOPPEN

Ann staat bekend als een multiculturele ondernemer die voorloopt op haar tijd. Ze weet haarscherp de verbinding te maken tussen verschillende vakgebieden en is daardoor in change management en leiderschap een innovator pur sang. Ze implementeert al meer dan 25 jaar individuele en collectieve transformatie journeys in organisaties en heeft daarin een eigenwijze stijl ontwikkeld.

LEES VERDER

Ann weet als geen ander dat echte verandering lef en moed vraagt, maar ook de nodige veiligheid als het enige kans van slagen wil hebben. In haar experimentele aanpak weet Ann de kracht van theater, dans en beweging te combineren met haar diepe kennis in persoonlijke groei en gedragsverandering vanuit ‘whole body intelligence’ perspectief.

Ann integreert inzichten vanuit haar achtergrond in neuroscience en lichaamsgerichte therapie met het vak van veranderkunde. Ze heeft in 2015 onderzoek gedaan naar de hefboom van de ‘whole body intelligentie’ naar de circulaire en peer-to-peer economie. Binnen haar biotoop van de zakenwereld, weet zij te inspireren en combineert ze in haar interventies haar ervaring als agile coach, organisatie adviseur, executive coach, leiderschapstrainer, lichaamsgerichte therapeute, en theater therapeute. Ze heeft geleerd hoe het kunnen blijven in het ongemak, het reguleren van eigen angst en het afzetten van je masker garantie geven op persoonlijke groei en collectieve vooruitgang.

Ann heeft tevens ervaring als human resources manager binnen de internationale business wereld en houdt van het werken met multiculturele perspectieven. Ze spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Frans.

DORIAN VAN DER KOOIJ

Dorian is een onorthodoxe organisatiecoach die haar sporen in corporate life ruimschoots heeft verdiend. Ze heeft een scherp analytisch vermogen als het gaat om dynamieken in organisaties en is loepzuiver in het liefdevol blootleggen van de ‘plek der moeite’. Dorian zorgt voor levendigheid, wakkerheid en bewustzijn in het werken met groepen en is gefascineerd door wat mensen beweegt.

LEES VERDER

Ze biedt een beproefde benadering aan voor leiders en adviseurs naar diepgaande persoonlijke transformatie in lijn met wat hen bezielt. Deze benadering begint met het brengen van psychologische veiligheid en inclusie. Binnen een bedding waarin alles gezegd mag worden zorgt Dorian ervoor dat mensen de verbinding met zichzelf aangaan en een proces van bewustwording instappen.

Dorian leert mensen omgaan met de uitdagingen van hun karakter waardoor de effectiviteit van de (werk)relaties toeneemt. Een ander kenmerk van haar benadering is dat ze mensen begeleidt in het loslaten van oude conditioneringen en hen opnieuw in contact brengt met hun purpose.
Dorian houdt ervan om samen met mensen de lichtheid en de diepte te raken. Ze wordt gewaardeerd om haar rust, wijsheid, speelsheid en het vermogen iedereen met liefde uit de comfortzone te halen.
Haar interventies zijn een combinatie van analytische scherpte, compassie en whole body intelligence. Ze maakt hierbij gebruik van haar ervaring als (systemisch) organisatieadviseur, docent, executive coach, relatie-en innergrounding therapeut, leiderschapstrainer en teamcoach.

Dorian heeft zich altijd ingezet voor de publieke zaak; ze beschouwt het als haar missie om bij te dragen aan meer authenticiteit, duurzaamheid en menselijkheid in professionele organisaties.

Benieuwd naar meer over ons? Luister hier naar de podcast 'Stappen met Stijn' waarin we onze levensverhalen vertellen waardoor we zo sterk geloven in belichaamd werken.

VISIE

We geloven in een wereld waar organisaties ten dienste staan van mens en natuur.

MISSIE

Onze missie is changemakers te ondersteunen in het vergroten van hun impact door het eigen maken van Embodied Change, een nieuw vakgebied in veranderkunde.

ONZE WAARDEN

  • Beweging: in alles wat we doen, zoeken we naar wat mensen beweegt
  • Acceptatie: we omarmen wat zich aandient
  • Authenticiteit: we zijn open over wat we denken en voelen
over ons
https://embodiedchange.eu/wp-content/uploads/2020/09/cropped-ECI_Logo_4.-icon-without-sphere-e1598952052541.png

Voel je je aangetrokken tot onze internationale community? Zou je graag willen bijdragen of heb je een idee dat je met ons wil delen? Wees van harte welkom!